Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se je obrazec spremenil?

Za vas piše:
Stanislav Lipovšek
Objava: 27. 03. 2021 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2021 / 14:45

Se je obrazec spremenil?

V zadnjem času spremljam bogoslužja bolj kot nekoč po radiu ali TV-prenosu in tako slišim več različnih duhovnikov in seveda tudi škofov.

V zadnjem času spremljam bogoslužja bolj kot nekoč po radiu ali TV-prenosu in tako slišim več različnih duhovnikov in seveda tudi škofov. Ker sem že starejša in občutljiva predvsem na jezik, me pogosto zmotijo malenkosti, ki jih slišim. Ob letu vere sem poslušala dr. Smeja, ki je v radijski katehezi razlagal veroizpoved. Takrat je dejal, da v veroizpovedi molimo tudi verujem sveto Katoliško cerkev … in ne v sveto Katoliško cerkev, saj v cerkev ne moremo verovati, pač pa jo verujemo. Ko zdaj poslušam molitev rožnega venca, me pogosto zbode, da pri apostolski veri molijo »naše vstajenje in večno življenje«. Mi pa smo se v mladosti učili »vstajenje mesa«. Se je obrazec spremenil?


Bogdana


Spoštovana gospa Bogdana!

V dopisu ste načeli zelo zanimiva vprašanja, ki se dotikajo temeljnih resnic naše vere, naše molitve in tudi našega bogoslužja. Pravite, da vas moti, ko vedno pogosteje opažate, da nekateri verniki, duhovniki pa tudi nekateri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh