Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sreča, zaupanje, sočutje

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 27. 03. 2021 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2021 / 13:25

Sreča, zaupanje, sočutje

Časopisni naslovi, novice v informativnih oddajah si iz dneva v dan sledijo v bolj ali manj enakem zaporedju, so predvidljivi, prevladujejo pesimistični.

Časopisni naslovi, novice v informativnih oddajah si iz dneva v dan sledijo v bolj ali manj enakem zaporedju, so predvidljivi, prevladujejo pesimistični. Tako je bilo poročilo o svetovni raziskavi sreče prava osvežitev. Da se ne bi zasanjali, ji je že naslednji dan sledilo poročilo o slovenski raziskavi Ogledalo Slovenije, ki meri zadovoljstvo prebivalcev s »splošnim stanjem« v naši državi.

Ostanimo pri poročilu o sreči. Raziskava se izvaja že deveto leto, naročnik so Združeni narodi, ugotovitve pridobijo na podlagi anket Gallupa, v katerih so prebivalce 149 držav prosili, naj ocenijo stopnjo svoje sreče. Upoštevali so tudi bruto družbeni proizvod na prebivalca ter indekse socialne podpore, osebne svobode in ravni korupcije ter pričakovano zdravo življenjsko dobo.

Kljub pandemiji novega koronavirusa je Finska letos že četrto leto zapored najsrečnejša država na svetu, sledijo ji Danska, nato Švica, Islandija in Nizozemska. Nova Zelandija na devetem mestu je med dese...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh