Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velika noč je praznik upanja, kajti Jezus je premagal smr

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 03. 04. 2021 / 22:00
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2021 / 09:18
Velika noč je praznik upanja, kajti Jezus je premagal smr

Velika noč je praznik upanja, kajti Jezus je premagal smr

V pogovoru z mariborskim nadškofom Alojzijem Cviklom smo iskali odgovore na vprašanja, ali človek danes še potrebuje Odrešenika, kaj nam pomenijo velikonočni prazniki in kako na vernost vpliva čas omejitev sodelovanja v živo pri obredih.


V pogovoru z mariborskim nadškofom Alojzijem Cviklom smo iskali odgovore na vprašanja, ali človek danes še potrebuje Odrešenika, kaj nam pomenijo velikonočni prazniki in kako na vernost vpliva čas omejitev sodelovanja v živo pri obredih. Pogovor sva posnela s sodelavko Radia Ognjišče Marto Jerebič pred objavo novih vladnih omejitvenih ukrepov.


Čas, v katerem živimo, kliče po Odrešeniku. Podobno kot pred 2000 leti. Velika noč govori prav o tem. Kako vidite odrešenjsko poslanstvo Cerkve danes?

Vsak čas kliče po Odrešeniku, ne samo naš. Človek na koncu svojega iskanja vedno bolj prihaja do spoznanja, da se sam ne more odrešiti. Vsi njegovi poskusi se končajo klavrno. Vsak človek si želi, da bi svoje življenje lahko živel v polnosti, da ne bi bil suženj tega ali onega, da ne bi životaril, kar pa se mu neštetokrat dogaja.

Cerkvi je vstal...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh