Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vera v Jezusovo vstajenje

Andrej Glavan
Za vas piše:
Andrej Glavan
Objava: 03. 04. 2021 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2021 / 15:54

Vera v Jezusovo vstajenje

Raziskave o vernosti, ki so bile opravljene tudi za slovenske vernike, kažejo, da je vera v Jezusovo vstajenje šibka celo pri kristjanih, ki obiskujejo nedeljsko mašo.

Raziskave o vernosti, ki so bile opravljene tudi za slovenske vernike, kažejo, da je vera v Jezusovo vstajenje šibka celo pri kristjanih, ki obiskujejo nedeljsko mašo. Zakaj je tako? Oziroma, kako je to mogoče?


Mario


Spoštovani g. Mario! Imate prav. Ne le za moderne evropske pogane, tudi za mnoge evropske in slovenske kristjane velja, da se imajo za kristjane, a jim hkrati beseda vstajenje zveni nekam tuje. So pa tudi kristjani, ki še nekako verjamejo v Jezusovo vstajenje, ne tudi pa v lastno vstajenje. In vendar krščanska veroizpoved, ki jo molimo in ob njej utrjujemo ob nedeljah in praznikih svojo vero, pravi: »Verujem v vstajenje mrtvih in večno življenje.« Apostol Pavel je imel slabo izkušnjo. Ko je začel govoriti o vstajenju od mrtvih, so mu grški poslušalci ugovarjali in govorili: »O tem te bomo poslušali drugič.« Če Kristus ni vstal, je prazna naša vera. To pa pomeni, da je prav tako prazna, če ne bomo vstali tudi mi.

Zakaj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh