Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Črna redkev

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 09. 01. 2021 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.01.2021 / 10:45
Črna redkev

Črna redkev

Prva misel na črno redkev je sladki sirup z medom, ki ga naredim otrokom, ko jih tare grozovit kašelj.


Prva misel na črno redkev je sladki sirup z medom, ki ga naredim otrokom, ko jih tare grozovit kašelj. Zanj redkvi odrežem vrh, malo izdolbem, da redkev oblikujem kot skodelico, jo od zgoraj do dna večkrat prebodem, da nastane rešeto, postavim nad kozarec, potem v vdolbino nalijem tekoči med in počakam nekaj ur, da ta pronica skoznjo in se medeni zdravilni redkvin sok nakaplja v kozarec. Otroci popijejo nekaj žličk in kašelj se umiri.

V zadnjem času se trudim nakupovati le enkrat na mesec in v moji kleti se znajde predvsem trpežna zelenjava, tako sem črni redkvi namenila odločnejše mesto na naših jedilnikih.

Črno redkev uvrščamo v skupino križnic, tako kot brokoli, cvetačo, ohrovt, zelje, kolerabo, rukolo in hren. Za vse je značilno, da vsebujejo žveplove spojine. Gorčična olja so značilna za bolj pekoče od njih in ta pomagajo pri čiščenju dihalnih poti....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh