Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali je covid 19 Božje znamenje?

Za vas piše:
Primož Bulc
Objava: 15. 05. 2021 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2021 / 05:09

Ali je covid 19 Božje znamenje?

Virus covid 19 nam je vsem skupaj, celotni svetovni družbi odprl mnoga vprašanja, ki smo jih nevede v hitrem tempu življenja postavljali na stran.

Virus covid 19 nam je vsem skupaj, celotni svetovni družbi odprl mnoga vprašanja, ki smo jih nevede v hitrem tempu življenja postavljali na stran. Posebno novodobna tako imenovana zahodna postmoderna, kibernetska družba je že samo vprašanje o smrti in močni bolezni ignorirala in pospravljala pod preprogo. Za nas kristjane je zelo pomembno, da smrt jemljemo kot del življenja oz. stopnjo na poti v večno življenje. Z razliko od družbe, v kateri živimo, se moramo zavedati, da nismo in ne moremo biti večno na tem svetu. Ko pride čas, moramo resno vzeti besede: seme mora umreti, da obrodi nove sadove.

Se pa kristjanom oz. vsem vernim postavljajo druga, še pomembnejša vprašanja: Ali je res Bog tisti, ki pošilja prek virusa znamenje, da je z našo družbo res nekaj narobe? To vprašanje je toliko bolj zanimivo, ko nekateri oznanjajo, da je Bog pravičen sodnik, ki dobro plačuje in hudo kaznuje, a hkrati pozabljajo na Boga usmiljenja in ljubezni. Joj, kako bi si včasih zaželel, da je Bo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh