Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čebelica, moja prijateljica

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 22. 05. 2021 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2021 / 15:28

Čebelica, moja prijateljica

Ko pomislimo na prihodnost svojih otrok, nas skrbi, da jim moramo privzgojiti delovne navade, jih naučiti tujih jezikov, poskrbeti, da bodo imeli dovolj točk za vpis na želeno srednjo šolo ...

Ko pomislimo na prihodnost svojih otrok, nas skrbi, da jim moramo privzgojiti delovne navade, jih naučiti tujih jezikov, poskrbeti, da bodo imeli dovolj točk za vpis na želeno srednjo šolo ... Redko kdo pa se spomni na odgovornost, da moramo že danes poskrbeti, da bodo tudi oni imeli čisto vodo, žive gozdove in biotsko pestre travnike in parke. Onesnaženo okolje in podnebne spremembe lahko močno znižajo kakovost življenja naših otrok, tudi v Sloveniji.

Dober simbol krhkosti našega okolja so čebele. Poleg tega, da nam dajejo med in medene izdelke, so izjemno pomembne opraševalke. Ključne so za opraševanje 70 od 100 glavnih vrst pridelkov, ki hranijo 90 % svetovne populacije. Vsaka tretja žlica hrane na svetu je odvisna od čebel in drugih opraševalcev. Ena medonosna čebela lahko v svojem celotnem življenju nabere le eno dvanajstino čajne žličke medu. Življenje čebelje družine je osupljivo organizirano. Obstajajo že 100 milijonov let in so ključne za naš ekosistem.

Kl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh