Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov praznik babicn dedkov

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 06. 02. 2021 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.02.2021 / 13:38

Nov praznik babicn dedkov

Najbrž ni naključje, da je svetovni dan starih staršev in ostarelih papež Frančišek razglasil sredi pandemije, ki je močno prizadela prav njih.

Najbrž ni naključje, da je svetovni dan starih staršev in ostarelih papež Frančišek razglasil sredi pandemije, ki je močno prizadela prav njih. Preteklo nedeljo je sporočil, da ga bomo prvič praznovali na 4. nedeljo v juliju. Papež je njihov praznik določil glede na bližino godu Jezusovih starih staršev Ane in Joahima (26. julij) in s tem pokazal, kako pomembni se mu zdijo starejši. »Sveti Duh tudi danes prebuja ostarelim misli in besede modrosti. Njihov glas je dragocen, saj poje slavo Bogu in varuje korenine ljudstva,« je dejal. Opozoril je, da so stari starši danes pogosto osamljeni, pozabljeni, čeprav prav lahko predajo izkušnje življenja mlajšim generacijam. Poudaril je, naj ne pozabimo bogastva, ki se predaja iz generacije v generacijo – temu je namenjen novi praznik starih staršev in ostarelih.

Zaradi okoliščin so danes številni ostareli pahnjeni v osamo. Rečeno je bilo, da najbolj poskrbimo za starejše prav s tem, da jih med epidemijo ne obiskujemo. Morda pa je kdaj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh