Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovno znana "drožmojstrica"

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 20. 02. 2021 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2021 / 17:44

Svetovno znana "drožmojstrica"

Anita Šumer se je spomnila, da je babica kruh pekla malo drugače, in jo poskušala posnemati

Anita Šumer se je spomnila, da je babica kruh pekla malo drugače, in jo poskušala posnemati

Anita Šumer je postala širši javnosti znana po letu 2012, ko se je začela ukvarjati z drožmi. "Takrat so mojemu možu odstranili žolčnik in ni mogel več jesti kruha, pripravljenega s kvasom. Začela sem iskati možnosti, kako je še mogoče peči kruh. Raziskovala sem na spletu in poskusila različne načine. Potem pa sem se spomnila, da je moja babica, pri kateri sem bila večkrat na počitnicah, kruh pekla malo drugače. Pri vsaki peki si je prihranila malce testa, ga posušila in shranila za naslednjič. Seveda, babica je pekla z drožmi." Ta način peke je Anita poskusila še sama. Njene prve droži niso uspele, potem pa je naredila druge, ki sta jih z možem poimenovala Rudl, kar je postal uraden naziv za droži iz njene kuhinje.


Vse, kar potrebujemo, sta moka in voda

Vse, kar potrebujemo za nastanek droži, sta moka in voda, ki, pomešani skupaj v pravem razmerju in o...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh