Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ajdova potica z orehi

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 12. 04. 2022 / 23:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2022 / 12:16
Ajdova potica z orehi
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Ajdova potica z orehi

V skodelici razdrobi kvas, dodaj ščep sladkorja in 3 žlice mlačnega mleka. Zmešaj in pusti, da vzhaja.

Ajdovo moko popari z osoljenim kropom; ko se testo ohladi do mlačnega, vmešaj vzhajan kvas. Nato vgneti še pšenično moko in prilivaj mleko, da testo postane primerno gosto. Skledo pokrij in pusti, da testo vzhaja eno uro. Za nadev smetano zmešaj s sladkorjem, orehi, drobtinami in jajcem. Vzhajano testo razvaljaj, kolikor je mogoče na tanko, in ga namaži z nadevom. Nato ga zvij, položi v namaščen model in prepikaj. Pusti, da še enkrat vzhaja. Preden daš potico v pečico, jo namaži z razžvrkljanim jajcem in znova prepikaj. Peci 60 minut pri 200 °C.


Ajdova potica z orehi

32 dag ajdove moke

5 dl osoljenega kropa

3 dag kvasa

ščepec sladkorja

48 dag pšenične bele moke

125 ml mleka

Nadev:

30 dag mletih orehov

6 dag drobtin

1 jajce

20 dag sladkor...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh