Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ajdovi polmesci

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 24. 01. 2023 / 19:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2023 / 09:40
Ajdovi polmesci
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Ajdovi polmesci

Ajdovo moko popari s slanim kropom, zmešaj v testo in v malo ohlajeno zamesi raztepeno jajce. Testo razvaljaj kakor za precej debele rezance, približno 3 mm debelo. S krapovim obodcem premera 9 cm izkroži kroge. Na vsakega položi žlico nadeva, prepogni in stisni robove. Če ti testo ostane, z njim okrasi polmesce. Kuhaj jih v sopari ali v slani vodi 5 do 7 minut. Iz pripravljene zmesi dobiš 21 polmescev.

Za nadev zmešaj skuto s krompirjem, dodaj raztepeno jajce, primešaj kislo smetano, drobec soli in drobtine, tako da je nadev gost. Kuhane polmesce zabeli z maslom in drobtinami.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh