Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ali smem moliti še za kakšnega otroka?«

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 15. 12. 2021 / 11:17
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.12.2021 / 11:30
»Ali smem moliti še za kakšnega otroka?«

»Ali smem moliti še za kakšnega otroka?«

O potrebah in stiskah v družinah, o neizpolnjenih željah parov, ki ne morejo imeti otrok, in upanju, zakoreninjenem v Bogu, v pogovoru z notredamko s. Pio Marc

Kaj vam pomeni družina?

Prepričana sem, da je družina Božja ustanova. Če odpremo Sveto pismo, že na začetku beremo: »Bog je ustvaril moža in ženo in rekel: 'Bodita rodovitna in množita se.'« Če hočemo, iz teh besed lahko razberemo, da je družina nekaj zelo pomembnega za ves človeški rod. Že pred nekaj časa pa je bilo rečeno, da bo prišel čas, ko bo družina zelo na udaru. Mislim, da smo že v tem času.

Kako to prepoznavate?

V mnogih družinah se ne razumejo med seboj, trpijo v strahu in trepetu, kaj se jim bo še zgodilo, mislim pa, da je najhuje še posebej za otroke, ko se ločujeta starša.

Prva stiska v družini je, če ni pravega razumevanja med možem in ženo. Druga velika stiska je, če ni razumevanja s starši, potem tudi ni razumevanja z otroki. Velika stiska je skrb za družino z otroki in za službo, kjer ni razumevanja za družine z otroki. Danes je stiska v šoli na daljavo ali ko gredo v šolo.

Poznam m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh