Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ambasador Božje ljubezni«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 05. 01. 2022 / 13:19
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2022 / 13:24
»Ambasador Božje ljubezni«

»Ambasador Božje ljubezni«

Sveti Arnold Janssen, duhovnik, redovni ustanovitelj »Oznanjevati veselo novico je prvo in največje dejanje ljubezni do bližnjega. Vredno je življenje tistega, ki da vse od sebe. Posvetitev Bogu je največji cilj našega življenja. Bogu ne moremo ugajati, če ne postanemo majhni; to je veliko sporočilo svete božične noči. Misijonarji so ambasadorji Božje ljubezni. Razodevati morajo velika Božja dela in vzpostaviti kraljestvo Božje ljubezni.« (njegove misli).

Ime: Ime je nemško in izhaja iz starovisokonemških besed arn »orel« in waltan »vladati«. Pomeni lahko tudi »močan, prekanjen, zvit«.

Rojen: 5. novembra 1837.

Kraj rojstva: Mestece Goch v Spodnjem Porenju v Nemčiji, blizu nizozemske meje.

Umrl: 15. januarja 1909.

Kraj smrti: Vasica Steyl ob reki Meuse na Nizozemskem.

Družina: Bil je drugi od enajstih otrok Gerharda in Ane Katarine, roj. Wellesen. V zakupu so imeli manjšo kmetijo, oče pa se je za preživetje ukvarjal še s prevozništvom. Bili so globoko verna družina, veliko so molili, prebirali Sveto pismo in gojili misijonski čut.

Študij: Arnold je že zgodaj v sebi začutil duhovni poklic. Starši so ga zato poslali v srednjo šolo, najprej v Goch, nato pa v škofijsko malo semenišče Gaesdonck. Študij filozofije je začel na akademiji v Münstru, nato pa se je vpis...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh