Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Archiejeva pot do Jezusa

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 13. 09. 2022 / 19:39
Oznake: Iz življenja, Svet, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2022 / 09:16
Archiejeva pot do Jezusa
FOTO: Arhiv Družina

Archiejeva pot do Jezusa

V začetku avgusta je odmevala zgodba 12-letnega Archieja Battersbeeja, ki so ga proti volji staršev odklopili od aparatov za ohranjanje pri življenju. Britanskega dečka so aprila domači našli nezavestnega. Deček je bil najverjetneje žrtev t. i. Blackout Challange – izziva na TikToku, ki izvajalce izziva k dušenju, dokler ne izgubijo zavesti.

Zdravniki kraljeve bolnišnice v Londonu so se za prekinitev zdravljenja odločili, ker je bil deček možgansko mrtev. Starša te odločitve nista sprejela, verjela sta v čudež vrnitve po možganskih poškodbah, če bi dečku le dali dovolj časa. Kljub prizadevanjem ob pomoči Krščanskega pravnega centra jima odločitve zdravnikov ni uspelo izpodbiti ne v britanskem sodnem mlinu ne na Evropskem sodišču za človekove pravice.

V družini Battersbee sicer niso bili verni, je pa Archie pri desetih letih začutil privlačnost do katoliške vere; navdihovali so ga boksarji, ki so pričevali o svoji veri. Lanski božič je deček izrazil željo po svetem krstu. Zakrament je prejel na velikonočno nedeljo, takrat že v komi na bolniški postelji. Dečkova nesreča je po poročanju medijev spreobrnila tudi njegovo družino; dan za njim sta bila krščena tudi starša in dečkova starejša sestra in brat.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh