Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Artičoke v bešamelovi omaki

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 07. 06. 2022 / 21:27
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2022 / 21:38
Artičoke v bešamelovi omaki
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Artičoke v bešamelovi omaki

12 mladih artičok

sol

sok ½ limone

4 dag masla

2 žlici moke

¼ l mleka

poper

noževa konica muškatnega oreščka

3 žlice naribanega parmezana


Artičoke otrebi, prireži pri steblu in položi v vodo, okisano z limoninim sokom, da ne potemnijo. Kuhaj jih pol ure v slanem kropu, nato jih odcedi.

Na maslu prepraži moko, prilij mleko in mešaj, da se zgosti, ter kuhaj 10 minut. Začini s soljo, poprom in odišavi z muškatnim oreščkom. Dodaj artičoke in naj še dobro prevre.

Preden postrežeš, potresi s parmezanom.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh