Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Bog je v trpečih, zato ga ne vidimo«

Za vas piše:
Ana Vogrinčič
Objava: 24. 01. 2023 / 19:01
Oznake: Duhovnost, Vera
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2023 / 08:12
»Bog je v trpečih, zato ga ne vidimo«
Brat Biagio je v Palermu pustil neizbrisen pečat. FOTO: Italy24

»Bog je v trpečih, zato ga ne vidimo«

Sicilijanski brat Biagio se je na grobu sv. Frančiška odpovedal bogastvu in postal misijonar med palermskimi klošarji, berači in migranti.

Brata Biagia so v domačem Palermu poznali kot dobrotnika, ki je po ulicah hodil s pastirsko palico in oblečen v rjavo kuto spominjal na Frančiška Asiškega. Bil je laik, ki se je na neki točki svojega življenja odločil, da se popolnoma odpove vsemu imetju in svoje življenje posveti skrbi za najrevnejše, obenem pa je svoje uboštvo živel kot pričevanje nasproti bogatemu in lagodnemu življenju, ko človek ne opazi potreb najmanjših. To je dojemal kot Božji klic, ki se mu je povsem predal.

Na pogrebu 10.000 ljudi

Italijanski laični misijonar s polnim imenom Biagio Conte je umrl 12. januarja v Palermu. Bil je ustanovitelj organizacije Poslanstvo upanja in ljubezni, ki v tem velikem sicilskem mestu poskuša odgovarjati na najbolj skrajne primere revščine in odrinjenosti na rob družbe. Njegovega pogreba v palermski katedrali, ki ga je vodil nadškof Corrado Lorefice, se je poleg številnih predstavnikov mestnih oblasti, njegovih sodelavcev in prijateljev udeležila desettis...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh