Zapri
Iskanje

Boj za načela

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 02. 11. 2022 / 10:23
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.11.2022 / 10:28
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Boj za načela

Boj za načela
Avtor komentar je Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal

Poraz Brgleza in Kordiša, ki zlorablja revščino za plezanje med bogataše, sta obetavna za prihodnost. Vlada, ki bo po porazu svojih podprla Musarjevo, dobesedno davi upokojence. Kaj so naredili z zakonom za oskrbo starejših? Namesto da bi ga popravili, so ga odložili. Kot komunisti, ki so desetletja bogateli na račun nemočnih. Vsi dobivajo zvišanje plač, penzionisti pa naj bi samo vnaprej dobili to, kar bi morali februarja. Zaradi volitev! Goljufija, ki je samo idioti ne opazijo.

Smo pred izbiro predsednika države. Neodvisna televizija je s Kresalovo na večer volitev priredila predvečernice za levičarsko kandidatko N. P. Musarjevo. Obe sodita med najbogatejši Slovenki! Vidimo, kam piha veter. V katastrofo revnejšega, večinskega dela državljanov. Naše pravice postajajo milost vladajočih. Zato imamo glede na prejemke najdražjo energijo. Predsednik vlade naj bi to obvladal. Vidimo, še bolj bomo čutili. V denarnicah in stanovanjih!

Naše pravice postajajo milost vladajočih.

Gospa Musarjeva je prepričljiva govornica, zato je bolj pomembno, česa ne pove ali pa pove zgolj posredno. Posebno je ponosna na podporo Kučana, Türka in Jankovića – moralno rakavo rano Ljubljane. O grehih prvega predsednika, ne mislimo na ideologijo, ampak na organiziranje onih, ki so pokradli državo, je škoda besed. Povezuje ju, da jih nista nikoli kritizirala. Kučan ni podprl Brgleza, ker bo s Pirčevo lahko zaščitil svoje tajkune. Türk je Vatikanu skoraj napovedal vojno. Povojne poboje je razglasil za drugorazredno temo. Izkopavanje v Kočevskem rogu je pokazalo, da jih je okoli 50 preživelo pobijanje. Zatekli so se v višje ležeče kraške rove in tam v lakoti, žeji in neskončnih mukah pomrli. Kučanova zasluga je, da zločincev niso nikoli odkrili. Edini poleg Ribičiča bi jih mogel odvezati molčečnosti. In Janković? Ga je Musarjeva kdaj kritizirala zaradi spolnih uslug nesrečne farmacevtke? Mu je kdaj očitala, da je nerojeno bitje, ki je bilo ubito skupaj z nosečo materjo, razglasil za izdajalko in mu odreka grob na Žalah? Da ščiti Srba Dodika, ki ni nikoli obžaloval pobojev muslimanov, zagovarja pobijanje Ukrajincev? To, ne pa bogastvo, je obtožujoča prtljaga Musarjeve.

Gospa Musarjeva je prepričljiva govornica, zato je bolj pomembno, česa ne pove ali pa pove zgolj posredno.

Prvi november je praznik človečnosti. Razmisleka! Če ne veste, kaj je vaša dolžnost, se spomnite svojih rajnih. Bi se oni kdaj odrekli svojim načelom?

P.S.: Ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve, za tem stoji vladni kabinet, ne ministrica za kulturo, najavlja, da se bomo morali odpovedati tudi svoji državi – največjemu dosežku Slovencev v zgodovini!

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close