Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božja beseda naj najprej živi v družini

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 10. 09. 2021 / 09:31
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 09:35
Božja beseda naj najprej živi v družini
Vid Ponikvar/Sportida

Božja beseda naj najprej živi v družini

Melita Košir izhaja iz pedagoških vrst, a že dolga leta deluje na novinarskem področju - je urednica Mavrice. Ker je ta namenjena otrokom, Melita pri svojem delu še vedno s pridom izkorišča svoje pedagoško znanje in čut za otroke. V zadnjih letih se je Mavrici pridružil še liturgični zvezek, ki je med otroki, starši in kateheti zelo dobro sprejet.

Zdravstvene razmere so nepredvidljive, zato ne moremo vedeti, ali oz. pod kakšnimi pogoji bomo lahko hodili k maši. So pa veroučenci lahko prepričani, da jim bo liturgični zvezek Božjo besedo približeval v vsakih razmerah. Kolegica Melita Košir nam torej predstavlja liturgični zvezek Mavrica.

Poznamo te kot urednico Mavrice. Kako je nastala simbioza med Mavrico in liturgičnim zvezkom Mavrica?

Videli smo potrebo, da naredimo nekaj lepega za otroke, hkrati pa, da to tudi zmoremo, da imamo vrhunsko gradivo, čudovite ilustracije iz Mavrice. Liturgični zvezek Mavrica je torej nastal iz potrebe otrok. Sestavljen je tako, da je naveden odlomek nedeljskega evangelija, ki ga pospremi lepa ilustracija ali fotografija. Sledijo mu tri vprašanja; za vsako triado eno.

Zvezek ima imprimatur, to pomeni, da ga je potrdila Slovenska škofovska konferenca. Nanj so se skozi leta odzvali tudi mnogi duhovniki, saj so zelo pozorni na to, kako je predstavljeno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh