Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cepljenje je učinkovit javnozdravstveni ukrep

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 24. 11. 2021 / 12:50
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 12:59
Cepljenje je učinkovit javnozdravstveni ukrep

Cepljenje je učinkovit javnozdravstveni ukrep

Nekateri katoličani v cepivih proti covidu-19 vidijo uslišano molitev, drugi prostozidarsko ali celo satanistično zaroto. Znanstveno utemeljen pogled ponujamo v pogovoru z dr. Janezom Jurijem Arnežem.

Družinin sogovornik je znanstvenik, doktor molekularne biofizike in biokemije, dolgoletni raziskovalec in profesor (bio)kemije na univerzah v ZDA. Ob znanstveno-raziskovalnem delu je prepoznal tudi poklicanost v duhovništvo. Danes je kancler Škofije Koper in vikar koprske stolne župnije, še vedno pa redno spremlja dogajanje na znanstveno-raziskovalnem področju. Njegovo znanje mu omogoča temeljit uvid v dogajanje, povezano z epidemijo covida-19, tako tudi v številne dileme, ki spremljajo ukrepe za njeno omejevanje; med temi ukrepi je na prvem mestu cepljenje, ki mu v pogovoru zaradi zelo različnih mnenj, ki se širijo v katoliškem občestvu, namenjamo osrednjo pozornost.

Če si dovolim biti oseben: aprila letos ste v pogovoru za Primorske novice dejali, da se »imate namen cepiti takoj, ko bo to mogoče, s cepivom, ki mi bo na voljo«. Dodali ste še: »Nestrpno čakam na odmerek.« Kdaj ste se torej cepili in s katerim cepivom; ali ste ga lahko sami izbrali ali pa ste p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh