Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev, ki raste, ali Cerkev, ki umira?

Za vas piše:
Matej Cepin
Objava: 24. 08. 2022 / 07:34
Oznake: Mnenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.08.2022 / 06:57
Cerkev, ki raste, ali Cerkev, ki umira?
Avtor komentarja je Matej Cepin. FOTO: Bogomir Štefanič

Cerkev, ki raste, ali Cerkev, ki umira?

V sredini avgusta se je s predstavitvijo Narodnega sinodalnega povzetka v Sloveniji končala prva faza sinode o sinodalnosti.

Desetstranski dokument, dostopen tudi na spletu, je sad verjetno najširšega posvetovanja slovenske Cerkve v zadnjem času. Prinaša dvanajst spoznanj o nas samih, proti koncu pa tudi osem smernic za nadaljnje delo.

Še en dokument o tem, kako v Cerkvi je in kako bi moralo biti. Takšnih je bilo že kar nekaj. Zato se takoj sproži vprašanje, kakšen bo njegov učinek. Bo ostal v predalu ali bo navdihnil kakšno spremembo? V kolikšni meri smo pripravljeni na spreobrnjenje, koliko pa smo se pač sprijaznili s Cerkvijo, ki umira?

S Cerkvijo, ki umira? Teh besed si nisem izmislil sam. Dotaknile so se me po večkratnem branju dokumenta, v katerem med drugim piše: »… zdi se, da padajoče številke nikogar zares ne vznemirjajo. Zdi se, da smo se sprijaznili s Cerkvijo, ki umira.« S Cerkvijo, ki umira, se sam seveda nisem sprijaznil. Verjetno nas je takšnih večina. Imamo tudi Jezusovo zagotovilo, da umrla ne bo.

V kolikšni meri smo pripravljeni na spreobrnj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh