Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkveni nauk se ne spreminja

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 31. 08. 2022 / 09:50
Oznake: Poroka, Vera
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2022 / 13:20
Cerkveni nauk se ne spreminja
FOTO: Tatjana Splichal

Cerkveni nauk se ne spreminja

Ali uveljavitev zakonske zveze kot zveze dveh oseb ne glede na spol vpliva na katoliški odnos do sklepanja civilne zakonske zveze?

Razvpiti odločitvi ustavnega sodišča, s katerima je nedavno ukinilo dosedanje razumevanje zakonske zveze med osebama različnih spolov ter uzakonilo možnost posvojitve otrok v istospolne skupnosti, sta pričakovano sprožili številne odmeve, zastavili pa sta tudi kopico novih vprašanj, tudi takih, ki se neposredno dotikajo katoliškega odnosa do zdaj korenito redefiniranega pojma civilne zakonske zveze.

Razlog za »bojkot«?

Naj v tej zvezi omenimo pismo mag. Ivana Robnika, upokojenega vrhovnega sodnika svetnika, ki smo ga objavili v velikošmarenski Družini (št. 32–33). Pisec namreč vabi k premisleku – pravzaprav kar spremembi – glede dosedanjih cerkvenih navodil, po katerih so tisti, ki sklepajo cerkveno zakonsko zvezo po določilih kanonskega prava, dolžni skleniti tudi civilno zakonsko zvezo po določilih državne zakonodaje. Ker se je vsebina in razumevanje civilne zakonske zveze zdaj radikalno spremenila, katoličani po prepričanju pisca pri sklepanju zakra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh