Zapri
Iskanje

Čokolada

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 23. 06. 2022 / 21:55
Oznake: Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2022 / 22:23

Čokolada

Čokolada
Mojca Koman. FOTO: Krištof Koman
Pravijo, da sem precej sitna, ker za zajtrk ne dovolim čokoladnih namazov, kot je v navadi v drugih družinah. Pravzaprav je za zajtrk kaj čokoladnega pri nas na jedilniku res zelo redko, ne pustim pa si očitati, da ni nikoli.

Za popoldanski posladek je pesem drugačna. Čokolada je v tem primeru večkrat na voljo, ker jo cenim kot vir hranil, predvsem železa, magnezija in nekaj malega antioksidantov. In v trgovini, ko otroci prosjačijo za bombone, hitro preusmerim njihove misli, naj si raje izberejo čokolado.

In jo skrbno odmerjam, se razume. Če bi jo pustila na mizi v zgodnjem jutru, bi se pri nas zgodil razvrat, to mi lahko verjamete (kot se zgodi vedno pri palačinkah). Velik kozarec čokoladnega namaza bi...

Prvi mesec beri tednik Družina v digitalni obliki za 1 EUR!

Nazaj na vrh