Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čokolada

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 23. 06. 2022 / 21:55
Oznake: Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2022 / 22:23
Čokolada
Mojca Koman. FOTO: Krištof Koman

Čokolada

Pravijo, da sem precej sitna, ker za zajtrk ne dovolim čokoladnih namazov, kot je v navadi v drugih družinah. Pravzaprav je za zajtrk kaj čokoladnega pri nas na jedilniku res zelo redko, ne pustim pa si očitati, da ni nikoli.

Za popoldanski posladek je pesem drugačna. Čokolada je v tem primeru večkrat na voljo, ker jo cenim kot vir hranil, predvsem železa, magnezija in nekaj malega antioksidantov. In v trgovini, ko otroci prosjačijo za bombone, hitro preusmerim njihove misli, naj si raje izberejo čokolado.

In jo skrbno odmerjam, se razume. Če bi jo pustila na mizi v zgodnjem jutru, bi se pri nas zgodil razvrat, to mi lahko verjamete (kot se zgodi vedno pri palačinkah). Velik kozarec čokoladnega namaza bi izpraznili, še preden bi skuhala kavo za naju z možem, in nihče ne bi na mizi opazil narezanih kumar, redkvic in sirnega namaza, kaj šele krhljev jabolk ali breskev, kar želim, da otroci pojedo zjutraj pred šolo.

Pri čokoladi cenim njeno vsestranskost in je na voljo v več kakovostih, kar je v tesni povezavi s hranilno vrednostjo. Za sladice vedno izberem takšno z višjim deležem kakava, da sladica ni le nekaj sladkega in kaloričnega, ampak tudi hranljivega.

No, takole je pri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh