Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Da bi zavrgli manj hrane

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 15. 03. 2023 / 08:47
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2023 / 09:16
Da bi zavrgli manj hrane
Spremljati moramo, kaj se dogaja s hrano, ki smo jo vložili. FOTO: Pixabay

Da bi zavrgli manj hrane

Kako shranjevati živila, da se nam ne bodo pokvarila?

Čas draginje je gotovo primeren trenutek, da prevetrimo svoje navade pri shranjevanju hrane. Preveč se je namreč še vedno zavrže zato, ker je nismo ustrezno shranili in se je pokvarila, posušila, splesnila, zgnila ali so jo napadle žuželke raznoraznih oblik in velikosti.

Vsaka družina ima svojo shrambo: za sprotno rabo vsaj manjši hladilnik in nekaj polic v kuhinjskih omaricah, mnogi nekaj hrane shranimo še v kleti, kjer je hladneje kakor v kuhinji, precej je imamo tudi v zamrzovalniku. Vendar vse hrane ne moremo hraniti na enak način. Poglejmo nekaj najbolj osnovnih pravil shranjevanja hrane.

Kaj hranimo v hladilniku?

Sveže salame, siri, jogurti, meso in mleko ter ostanki kuhane hrane, vse to mora v hladilnik, kjer se hrana obdrži vsaj dvakrat dlje, kot če bi jo pustili pri sobni temperaturi. V hladilniku s predali, kjer temperatura ne preseže 0 stopinj, se lahko obdrži več tednov, ne da bi spremenila svoj videz in svežino. Pri dnu hladilnika je temp...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh