Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes pridiga ChatGPT

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 15. 03. 2023 / 09:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2023 / 10:56
Danes pridiga ChatGPT
Fotografija je simbolična. FOTO: Unsplash

Danes pridiga ChatGPT

Ni ravno Cantalamessa, a ko smo v klepetalnik ChatGPT vpisali navodilo, naj nam pripravi pridigo na podlagi evangelija Jn 4,5-42, je manj kot v minuti sestavil tole.

Dragi bratje in sestre,

Današnje berilo iz evangelija po Janezu nam predstavlja Jezusov srečanje s Samarijanko ob vodnjaku. Na prvi pogled se zdi, da gre za navadno zgodbo o srečanju dveh ljudi, vendar pa skriva globlji pomen, ki nas lahko vodi v duhovno rast in spreobrnjenje.

Samarijanka je bila presenečena, ko jo je Jezus, ki je bil Judejec, prosil za vodo. V tistem času so bili odnosi med Judi in Samarijanci napeti, zato je bilo njegovo dejanje zelo nepričakovano. Vendar pa je Jezus želel pokazati, da nima pomena, kdo si, od kod prihajaš ali kakšne kulture si. Za Jezusa je pomembno le to, da nas ima rad in da smo vsi del Božjega načrta.

Med pogovorom je Samarijanka izrazila svoje dvome glede različnih krajev, kjer naj bi se molilo, vendar pa ji je Jezus odgovoril: »Bog je Duh, in tisti, ki mu molijo, mu morajo moliti v duhu in resnici« (Jn 4,24). To je izredno pomembno sporočilo tudi za nas danes. Ne gre za to, kje molimo ali kako molimo, ampak kako...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh