Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci na pot skozi advent z Adventnim dnevnikom

Za vas piše:
Neža Tomažič
Objava: 23. 11. 2022 / 12:38
Oznake: Mavrica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.11.2022 / 09:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Otroci na pot skozi advent z Adventnim dnevnikom
Mavrica
Urednica Mavrice Melita Košir in urednica Adventnega dnevnika Neža Tomažič. FOTO: M. P.

Otroci na pot skozi advent z Adventnim dnevnikom

Otroci z navdušenjem spremljajo prižiganje svečk na adventnih vencih in odpirajo okenca v adventnih koledarjih s čokolado. Letos je decembrski, praznično obarvani Mavrici, v prilogi dodan adventni koledar v obliki Adventnega dnevnika.

Adventni dnevnik je dnevnik za celotno družino. Sestavljen je kot krajša knjižica ali - kot že njegovo ime pove - kot dnevnik, v katerem lahko otroci pišejo, rišejo, berejo, izpolnjujejo ...

Na sredini je adventni koledar, kjer je za vsak dan napisano povabilo. Povabila so zelo različna od tega, da vabijo otroke h kakšnemu dobremu delu do tega da jih spodbudijo k obisku svete maše. S temi kratkimi povabili želimo otroke povabiti, da si v adventu vzamejo čas za Boga, za bližnje, pa tudi da se kaj novega naučijo.

Celoten Adventni dnevnik krasijo dela priznane ilustratorke Ane Razpotnik Donati.

Temu so namenjene tudi zgodbe v Adventnem dnevniku - zgodba o Mariji iz Guadalupe in o prvih jaslicah. K odnosu z Bogom jih vabimo z različnimi molitvami povezanimi s posebnimi dnevi: molitev k Brezmadežni, molitev iz Svetega pisma, molitev za blagoslov jaslic ... Ne manjkajo pa tudi različne naloge, ki na zabaven način otrokom približajo skrivnosti adventa. Ob nedeljah smo dodali tudi QR kodo, ki pelje na video nagovore ob evangeliju tiste nedelje - duhovniki so jih pripravili prav posebej za otroke. V dnevniku pa boste našli tudi nekaj listkov, kjer je prostor, da otroci zapišejo svoje prošnje, zahvale in molitve ...

Želimo vam, da bi bila priprava na Jezusov prihod lep, bogat družinski čas in da bi bil Adventni dnevnik dober spremljevalec na tej poti.

Adventni dnevnik je priloga k decembrski številki revije Mavrica. Nanjo se lahko naročite preko naše spletne trgovine. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh