Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delavnica: Darilni kozarci

Za vas piše:
Petra Korenjak Marčun
Objava: 29. 11. 2021 / 13:34
Oznake: Mavrica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2021 / 13:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Delavnica: Darilni kozarci
Preproste in zanimive ideje za okrasitev darilnih kozarcev. FOTO: Petra Korenjak Marčun

Delavnica: Darilni kozarci

Lepo je prejeti darilo, še večje zadovoljstvo čutimo, ko ga sami podarimo. V tokratni delavnici predstavljamo nekaj idej, kako okrasiš pokrovček kozarcev, ki jih nato lahko napolniš z lepimi mislimi, piškoti, čaji, bombončki, zeliščno soljo ...

Potrebuješ:

  • različne kozarce za vlaganje s pokrovom
  • fimo ali drugo maso,
  • lesene kroglice za nizanje,
  • lepilno pištolo,
  • akrilno barvo,
  • barvni papir,
  • figurice živali,
  • zlat sprej ...

1. Pokrovček pobarvaj z akrilno barvo. Poišči stare lesene koralde, gumbe ali perlice in jih z lepilno pištolo ali močnim lepilom prilepi na pokrov. Kozarec napolni s pisanimi bomboni.


Na pokrovček lahko prilepimo plastične živalice. FOTO: Petra Korenjak Marčun

2. Poišči plastične živalice in jih z močnim lepilom prilepi na pokrovček. Poprši z zlatim sprejem. Lonček napolni s čajem. Če boš uporabil čaj v filter vrečkah, lahko na papirček vrečke nalepiš še srček ali papirček z lepo željo.

Lahko jim okrasimo z okrasnim papirjem. FOTO: Petra Korenjak Marčun

3. Iz okrasnega papirja izreži krogce in rožice v različnih velikostih. Z lepilom jih nalepi na pokrovček. Kozarec lahko napolniš z lepimi mislimi, kuponi za dobra dela ... Lahko pa izrežeš lepe misli, ki jih najdeš v prilogi, jih razrežeš ter zviješ in vstaviš v kozarec.

Pokrovčke lahko ovijemo s fimo maso. FOTO: Petra Korenjak Marčun

4. Za zadnjo tehniko okraševanja uporabi maso, ki je podobna plastelinu, a jo na koncu zapečeš v pečici in se strdi. Lahko uporabiš fimo maso, modelirno glino Pardo ali kaj podobnega. Te mase dobiš v trgovinah s pripomočki za ustvarjanje, imajo pa jih tudi v Merkurju.

Maso najprej dobro pregneteš med prsti, da je voljna. Nato jo razvaljaš in pokriješ pokrovček. Dobro jo pritisni ob pokrovček, da se prilepi nanj. Odvečno maso odrežeš z nožkom.

Na tako pripravljeni površini sedaj oblikuj jelenovo glavo, snežinko ali kak drug vzorec. Površino lahko napikaš z zobotrebcem, da dobiš želeno obliko.

Oblikovane pokrovčke speci v pečici, da se strdijo. Navodilo za peko preberi na embalaži izbrane modelirne gline. Fimo maso pečeš pri 110 C pol ure.

Pošlji nam fotografijo, kako si okrasil svoj pokrovček. Razveselil nas boš. FOTO: Petra Korenjak Marčun


Članek je bil objavljen v decembrski številki revije Mavrica, 4/2021, ki osrednjo temo namenja sprejemanju različnosti. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 4,20 evra, letna naročnina pa 44,90 evra. Naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. 


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh