Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delo na terenu

Za vas piše:
Vilma Siter
Objava: 09. 11. 2022 / 13:59
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2022 / 15:42
Delo na terenu
Vilma Siter. FOTO: Tatjana Splichal

Delo na terenu

Z možem pripravljava nadaljevalni seminar. Tema je težka, a ključna: »Odkupljeni za visoko ceno«. Ne bom govorila o sami temi, pač pa o tem, kako potekajo najine priprave, saj so dnevi pred seminarjem za naju vedno stresni in nabiti.

Mož se vedno skrbno loti priprav in urejanja seminarja in jaz ga pri tem občudujem. Vesela in zadovoljna sem, da so možje bolj sistematični kot me, žene. Vsaj v najinem primeru je tako. Meni prav to urejanje ne gre najbolje in se vedno sprašujem, ali bom sploh imela kaj povedati.

V teh dneh prebiramo pismo Efežanom. Branje svetopisemskih odlomkov me vsak dan znova spodbuja in navdihuje in mi da nov zagon. V pismu Efežanom 4,7-16 beremo, da je Bog vsakemu naklonil posebno milost (zastonjski Božji dar), in sicer po meri Kristusovega daru. Kakšno olajšanje! Če bi meni Bog odmeril milost po moji meri, je gotovo ne bi prejela veliko, predvsem pa ne dovolj. Tako berem o različnih službah, ki nam jih je Bog namenil, da so eni apostoli, drugi učitelji, spet drugi preroki … Torej je možu dana služba pisanja in urejanja seminarja. Kakšna pa je moja vloga pri teh pripravah? Pomislim na različna dela, ki jih hkrati opravljam. Veliko je gospodinjskih in predvidljivih, in te poskušam sp...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh