Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Dragi Eric-Emmanuel Schmitt, radi bi vas poslali v Sveto deželo«

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 19. 04. 2023 / 08:14
Oznake: Duhovnost, Vera
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2023 / 15:19
»Dragi Eric-Emmanuel Schmitt, radi bi vas poslali v Sveto deželo«
Eric-Emmanuel Shmitt, Jerusalem. FOTO: AFIF H.AMIREH

»Dragi Eric-Emmanuel Schmitt, radi bi vas poslali v Sveto deželo«

Vtise z romarskega popotovanja pisatelja Erica-Emmanuela Schmitta, ki ga je Vatikan poslal v Sveto deželo, je mogoče prebirati v njegovi novi knjigi.

Na pobudo, ki je prišla naravnost iz Vatikana, se je Eric-Emmanuel Schmitt, eden najbolj branih, prevajanih in igranih frankofonskih pisateljev, pridružil romarjem po Sveti deželi. Sad njegovega potovanja je njegovo novo delo Jeruzalemski izziv (Le défi de Jérusalem).

»Cenimo vašo vero in vašo svobodo, dragi Eric-Emmanuel Schmitt. Radi bi vas poslali v Sveto deželo,« mu je v telefonskem klicu dejal Lorenzo Fazzini, urednik vatikanske založbe. Ta nepričakovani klic je obrnil na glavo Schmittov časovni načrt, postavljen za dve leti vnaprej. Prekinil je pisanje knjige ter se lani jeseni usedel na letalo in avtobus, ki je romarje popeljal na obalo Genezareškega jezera, v Kafarnaum, na goro Tabor ter v Nazaret in Betlehem.

Domačin in tujec hkrati

Med popotovanjem z duhovnikom Henrijem in skupino romarjev se Schmitt, ki je svojo vero pred nekaj leti razkril v romanu Ognjena noč (založba Družina), v katerem opisuje zanj prelomno mistično iz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh