Zapri
Iskanje

Drugorazredni

Za vas piše:
Strane Granda
Objava: 06. 07. 2022 / 09:42
Oznake: Družba, Mnenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2022 / 09:58
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Drugorazredni

Drugorazredni
Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal
Nova oblast se vzpostavlja. Bolj kot graditev novega in boljšega jo zaposluje rušenje vsega, kar je naredila prejšnja.

Najprej so udarili po starejših in ostarelih, saj so uveljavitev zakona o njihovi oskrbi premaknili v prihodnost. Potrdilo se je, da so to vprašanje levičarji desetletja načrtno zanemarjali oziroma jim je bilo vir za financiranje stranke. Ne bomo pozabili ministra Svetlika, kako je hotel razlastiti ostarele v domovih. Poglejmo, kako pomagajo ljudem zaradi vse večje draginje. Z zamudo razmečejo nekaj malega denarja, da naredijo vtis na tiste, ki ne znajo računati, sicer pa drvimo v bedo. Z naglo rastočo inflacijo, ki se je pod Golobovo vlado podvojila, nam kradejo še prihranke.

Takih neumnosti ni bilo niti v letu 1945, ko je lahko prevzel oblastni ali gospodarski položaj vsak, ki je bil borec!

Obljubljali so vlado znanja in dela. Glede znanja vidimo, da manj znaš, več veljaš. Kronski primer je M. Cvikl, ki je postal viceguverner Banke Slovenije. Vlada in ministri bolj kot znanje upoštevajo civilno družbo. Tako bodo anticepilci odločali o ukrepih proti novemu izbruhu covida-19. Civilna družba, ki ni niti kandidirala niti je ni nihče volil, postaja sovladar. Po novem zahteva kirurg poleg napotnice za operacijo kolka še mnenje civilne družbe. Za bolne na prostati dodatno mnenje ženskih političnih gibanj! Ta postajajo vodilna sila Svobode, ki jo idejno pooseblja predsednica parlamenta. Takih neumnosti ni bilo niti v letu 1945, ko je lahko prevzel oblastni ali gospodarski položaj vsak, ki je bil borec! Da bi prikrili neznanje in nesposobnost ter zavrnili odgovornost, bodo v prihodnje poleg janšizma, kot je nedavno pokazal v parlamentu nek strokovno siromašen zgodovinar, še posebno napadali Cerkev.

Slovenija se nam razkriva kot zelo bogata. Njen predsednik je oligarh, ki je bajno služil s prodajo državne elektrike. Predsednici države želita postati dami, ki slovita po svojem bogastvu in premoženju. Saj jim ga ne zavidamo, niti ne očitamo, ampak znano je, da tovrstni brezobzirno gledajo samo na to, kako bi postali še bolj bogati. Bojimo se za državo in tisto, kar nam je uspelo prihraniti in ohraniti. Predsednik vlade kot borzni špekulant prepušča poglavitne življenjske stroške (kurjava, bencin, nafta, hrana) vplivom nihanja na borzah. Ali se tam določajo tudi naše plače in pokojnine?

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh