Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drvenje v gender prihodnost

Za vas piše:
Gabriel Kavčič
Objava: 05. 10. 2022 / 09:10
Oznake: Slovenija, Starši
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2022 / 14:31
Drvenje v gender prihodnost
Avtor komentarja je Gabriel Kavčič. FOTO: Marjan Pogačnik

Drvenje v gender prihodnost

Teden za življenje, med katerim se posebej veselimo daru človeškega življenja in naših družin, se letos paradoksalno prekriva s sprejemanjem novega družinskega zakonika, ki ga je državni zbor potrdil v torek. Gre za zakonski predlog, ki je praktično enak tistemu, ki smo ga Slovenci na referendumu že zavrnili, je pa tokrat seveda podprt z odločitvijo Ustavnega sodišča, ki je istospolna partnerstva izenačilo z zakonsko zvezo in odprlo pot posvojitvam otrok v te skupnosti.

Ob tem se gotovo marsikomu zastavlja vprašanje, kaj je z novim zakonikom tako narobe in zakaj takšna »galama«. Oziroma, kot se rado sliši: »Saj s tem zakonikom nikomur nič ne jemljemo!«

Razlogov za nasprotovanje pa je v resnici kar nekaj. Prvič, če ljudje nekaj uzakonimo, to še ne pomeni, da je to prav; naši zakoni pa seveda oblikujejo narodovo vest. Tokrat smo na poti k uzakonitvi pretvarjanja, da spolna sestava para ne igra nobene vloge, s čimer se seveda ne strinjajo niti mnogi istospolni pari.

Drugič, ko gre za posvojitve, ki se bodo zaradi redkosti teh postopkov v Sloveniji sicer zelo težko zgodile, gre za napačen pristop k težavam z ranjenimi družinami. Povsem nerazumljivo je namreč, da bi otroku, ki je po definiciji že izgubil mamo, očeta ali oba (sicer se pač ne bi znašel v postopku posvojitve) še zakonsko vzeli enega od staršev (v istospolni skupnosti po definiciji manjka oče ali mama).

Skratka, nismo »nazadnjaki, ki se sklicuj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh