Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovne drobtinice

Objava: 01. 09. 2021 / 15:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2021 / 13:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovne drobtinice

Duhovne drobtinice

Sv. Maksimilijan Kolbe o pristni veličini

Pogosto pomisli na to, da je vsa tvoja veličina, vsa tvoja svetost in vse tvoje dostojanstvo odvisno samo od izpolnjevanja Božje volje; vse drugo: ugled, bogastvo, užitki, dejavnosti, spreobrnjenja, molitve, pokore in celo mučeništvo niso nič, so izguba časa, greh, če so zunaj Božje volje. Popolnoma se prepusti Bogu in srečen boš.

Razmišljaj o Križanem. Postani mu podoben. Določi, kaj moraš početi med počitnicami, da ne boš ves ta čas taval povsem sam. Izkoristi vsak trenutek: določi si dober urnik. Bodi preprost kot otrok, a preudaren: na absoluten način, z Bogom, z Marijo, z Božjimi predstavniki, to je s svojimi nadrejenimi; s kritičnim občutkom, v odnosu do ljudi, tako da jih imaš za ljudi. Uporabi vsa sredstva, ki ti jih bo nakazal Bog, da dosežeš popolnost, in boš resnično miren in srečen. 

Ljubi Boga zaradi Boga samega, trpi in delaj zanj v miru in ljubezni. Ljubi Boga, ljubi ga v dejanjih, podari mu sebe, ves svet in vse, bodi vedno z njim, ker tudi on tako deluje.

Sv. Maksimilijan Kolbe (1894–1941), minorit in velik častilec Marije Brezmadežne, je v koncentracijskem taborišču Oswięcimu na Poljskem namesto družinskega očeta prostovoljno prestal mučeniško smrt na dan pred velikim šmarnom leta 1941.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh