Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Erika Gorenc (1942–2023)

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 14. 02. 2023 / 19:42
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2023 / 10:36
Erika Gorenc (1942–2023)
Erika Gorenc. FOTO: Arhiv Družina

Erika Gorenc (1942–2023)

Erikino življenje se je začelo junija 1942. Rodila se je kar doma v Vižmarjih Ani in Matiju Gorencu, saj zaradi vojne to drugače ni bilo mogoče. Bila je drugi otrok in Marijina mlajša sestra. Kas­neje so prišli še Jankica in Petrček, ki sta umrla že kot otroka, Matic, ki je prav tako prezgodaj zapustil ta svet, in najmlajši Janez. Bili so umirjena in povezana družina.

V Šentvidu nad Ljubljano, ki je bil tudi kraj njenega verskega življenja in odraščanja, je dolga leta delovala kot članica treh pevskih zborov, krasilka in katehistinja. Kasneje, ko se je preselila v Šiško, ni bilo nič drugače. Dolga leta je skrbela za župnijske knjige in pela v župnijskem zboru. Rada je kolesarila in planinarila. Vedno je veliko brala in rada je imela knjige. Njena ljubezen do knjig je gotovo vplivala na to, da je imela rada svojo službo v Trubarjevem antikvariatu v centru Ljubljane, kjer je z ljubeznijo do ljudi in sodelavcev sooblikovala prijetno vzdušje prostora umetnosti in knjig.

Življenje se ji je spremenilo v 38. letu starosti. Huda prometna nesreča, pri kateri se je več dni v komi borila za življenje, je pustila posledice in marsikdo se je ne more spominjati brez bergel.

Erika nikoli ni imela svoje družine, a vedno je imela svojo družino, nas. Njena ljubezen do nečakinje Mateje in vseh ostalih nečakov je bila neizmerna. Svoj čas...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh