Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Garderoba identitet

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 07. 12. 2022 / 09:31
Oznake: Družba, Mladi, Odnosi
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2022 / 07:19
Garderoba identitet
Barbara Kastelec. FOTO: Tatjana Splichal

Garderoba identitet

Avtobus, s katerim se vozim v službo in domov, včasih nehote postane opazovalnica življenjskega sloga mladih. Če so zjutraj »kot ribe« s slušalkami, kakor jih je označil šofer avtobusa, znajo biti popoldne bolj zgovorni.

Tako sem nedavno prisluhnila pogovoru med tremi srednješolkami. Prva je glasno spraševala drugi dve, ali že imata »tipa«. Videlo se je, da si zelo želi, da bi jo tudi onidve vprašali, kako je z njo, a ker vprašanja ni bilo, se je kar sama pohvalila, da ga ima že kakšnega pol leta. A nedavno je bila na partyci (beri: zabavi), kjer se je žvalkala (beri: poljubljala) s Špelo in Majo, ki sta ju njeni sogovornici z avtobusa očitno poznali. Potem je to počela še z nekim drugim fantom na zabavi. Tudi fantje so se najprej parčkali med seboj, preden so pristopili k puncam. Seveda so me bila sama ušesa, prej sem mislila, da so take zgodbe morda le posamičen eksces. Toda taka zabava tudi v našem primestnem okolju očitno ni več izjema, ampak način druženja mladih.

Poskušala sem si predstavljati to punco čez deset let. Za njo zna biti nekaj zvez z moškimi in ženskami. Kako se bo počutila v svojem telesu? Kaj bodo pustila prihajanja in odhajanja v njeni notranjosti? Bo kje našla svoje s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh