Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gobova loparnica

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 25. 10. 2022 / 22:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2022 / 10:17
Gobova loparnica
/S. BERNARDA GOSTEčNIK DRUžINA | Vir: S. BERNARDA GOSTEčNIK DRUžINA

Gobova loparnica

V posodo daj polovico mleka, sol in moko.
Z metlico dobro zmešaj in dodaj preostalo mleko.
V plitvi ponvi razgrej malo olja ter vlij vanjo majhno zajemalko zmesi, tako da je dno pokrito. Ko palačinka na eni strani porumeni, jo obrni z lopatico in zapeci. To ponavljaj, dokler ne porabiš vse zmesi.

Očiščene gobe nalistaj. Na maščobi rumeno popraži sesekljano čebulo, dodaj stisnjen česen, ko zadiši, primešaj sesekljan peteršilj in gobe ter mešaj na močni vročini. Ko se gobe nekoliko osušijo, dodaj sol, poper, muškatni orešček in bešamel. Vse skupaj dobro premešaj, da dobiš mazav nadev.

V namazano okroglo posodo daj palačinko, malo nadeva, nato pokrij z drugo palačinko in ponavljaj, dokler nadeva ne zmanjka. Na vrhu naj bo palačinka.

Zmešaj preliv in ga polij po loparnici ter peci pri temperaturi 180 °C 35 do 40 minut.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh