Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hvala za kostanj

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 02. 11. 2022 / 09:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.11.2022 / 10:16
Hvala za kostanj
FOTO: Osebni arhiv

Hvala za kostanj

Z otroki smo si zaželeli kostanjevega piknika. Med pripravo so mi misli uhajale k uvodniku o hvaležnosti in me je spreletelo: ah, mogoče bom pa kakšen preblisk ujela med časopisjem, v katerega bomo zavili vroče, pečene kostanje.

In res, pod roke mi je prišel članek iz Slovenskega časa z naslovom Hvaležnost. Kako je včasih neposreden! Takoj mi je dal priložnost za zahvalo.

»Hvaležnost je živim bitjem položena v zibelko,« v članku piše Nina Mazi in nadaljuje, da so prav otroci in malčki »bitja hvaležnosti – genialni generatorji in pravi mojstri izražanja tega čustva.« Bo že držalo, ena prvih besed našega malčka pri letu in pol je bila prav beseda »la-la«. Še vedno se ne morem načuditi, kako jo zna uporabljati ob pravih situacijah. Tako spontano, preprosto in iskreno. Marsikdaj se zdi, da jo z odraščanjem pozabljamo, zanemarjamo in se nanjo ozremo šele, ko smo deležni kakšnega nehvaležnega opomnika.

Preprosta prošnja k Bogu »vlij v naša srca hvaležnost za vse, kar nam ti sam daješ in kar nam poklanjaš po dobroti ljudi« nam lahko pomaga, da ne bi nikoli pozabili na ta preprosti izraz tako v besedi kot dejanju.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh