Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Hvala, zdaj bom pa lažje zaspala«

Za vas piše:
Ana Pavlek
Objava: 23. 11. 2022 / 08:46
Oznake: Družba, Odnosi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2022 / 12:18
»Hvala, zdaj bom pa lažje zaspala«
Brezdomka. FOTO: Shutterstock

»Hvala, zdaj bom pa lažje zaspala«

Velikokrat je v naši duši noč, mraz v odnosih in megla v zmedi idej. V ključnih trenutkih me ob napetem pričakovanju preseneti grenak občutek poraženosti. Takrat … me zazebe. Me razžalosti. In se sprašujem, zakaj?, ko pa si toliko ljudi prizadeva, da bi bil svet lepši, boljši? Odgovora ni. Čakam, prisluškujem … Misel je prodorna: če je Bog Ljubezen in če je Luč sveta, kje je?

Decembrski večer v mestu. Lučke, dež in mraz. Hitim na srečanje mladinske skupine in ugibam, koliko nas bo, kako bo stekel pogovor … Na zadnjem srečanju smo se namreč dogovorili, da v adventu naredi vsak v svojem okolju dejanje ljubezni. Geslo, ki smo ga izbrali, se glasi: »Naj ne gre nihče mimo mene, ne da bi bil deležen moje ljubezni.« Kako zahtevno. Nisem se še odločila, kdo bi bil ta »izbranec ali izbranka«, kajti tokrat bi rada naredila nekaj posebnega. Nekaj, kar bo razsvetlilo moj advent in mu dalo globlji smisel. Tako zelo potrebujem nekaj več in nekaj drugačnega.

Spotaknem ob kartone. Tako sem bila zamišljena, da je nisem opazila. Stokala je, da bi rada vstala. Molila je desno roko vsakemu mimoidočemu. Tudi jaz sem šla mimo. Takrat me prešine. Obrnem se in se vrnem k njej. Ko mi je spet pomolila roko, sem jo prijela in ji pomagala vstati. Nisem vedela, kaj naj rečem … še nikoli nisem držala za roko beračice. Zelo je zaudarjala. Vprašala sem jo, ali je lačna. »Ne,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh