Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ingverjevi piškoti

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 23. 11. 2022 / 08:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2022 / 13:41
Ingverjevi piškoti
FOTO: Krištof Koman

Ingverjevi piškoti

Moko, sol, začimbe in sodo zmešamo ter prihranimo. Maslo in sladkor spenimo, nato vmešamo jajce in melaso. Nazadnje dodamo še mešanico z moko, testo ovijemo v vrečko in shranimo na hladno za 2 uri. Razvaljamo, izrežemo poljubne oblike in piškote pečemo pri 180 stopinjah 8–10 minut (debelejši se pečejo dlje in ostanejo mehkejši, tanjši pa krajši čas, vendar so trši). Za okras stepemo beljak, mu dodamo 1–2 skodelici mletega sladkorja in žličko soka limone, da dobimo gosto tekoč obliv, s katerim lahko pišemo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh