Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iskanje »odrešenika« se nadaljuje

Za vas piše:
Emanuela Žerdin
Objava: 12. 05. 2022 / 12:10
Oznake: Sveto pismo, Vera, Mnenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2022 / 23:41
Iskanje »odrešenika« se nadaljuje
s. Emanuela Žerdin. FOTO: Tatjana Splichal

Iskanje »odrešenika« se nadaljuje

Božja beseda je zmeraj živa in učinkovita. Na četrto velikonočno nedeljo smo brali odlomek iz Apostolskih del o prihodu apostolov Pavla in Barnaba v Antiohijo. Pisatelj navaja, kako so Judje iz nevoščljivosti ugovarjali in preklinjali krščanske pridigarje in množice vernikov.

Tudi v času, ko v Sloveniji vlada relativni mir, saj smo spet našli nekoga, ki naj bi bil »odrešenik«, se tiho in neopazno širi nevoščljivost do tistih, ki svobodno in ponosno izpovedujejo Jezusa za Odrešenika in se ne zmenijo za nove obraze. Po župnijah se nadaljujejo prva sveta obhajila in birme, prejemanje zakramentov, ki še vedno veselijo mlade, a tudi starše pogosto zbudijo iz njihove verske zaspanosti. Tudi letos mediji – vsaj tisti najbolj kričavi in gledani – temu ne posvečajo nobene pozornosti, ker je pač Cerkev ločena od države. Vendar prav iskanje odrešenika v podobi predsednika prinaša na naše cerkveno dvorišče ljudi, ki so v nekem verskem »odrešenjskem« iskanju.

Kot majhen narod v majhni državi se ne bomo mogli na daleč širiti in množiti, a rasli bomo lahko le navzgor, v višave, v duhovne sfere. To dokazujejo številni Slovenci, ki so v tujini zablesteli, zacveteli, razširili krila svojega duha in uspeli! Če bi to upoštevali, bi tudi iskanje narodnega »odrešeni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh