Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ivan Maslo (1942–2022)

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 31. 08. 2022 / 10:10
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2022 / 15:08
Ivan Maslo (1942–2022)
Ivan Maslo. FOTO: Osebni arhiv

Ivan Maslo (1942–2022)

Ivan Maslo je bil rojen v Ilirski Bistrici v delavski družini, tam je končal nižjo gimnazijo, klasično gimnazijo pa je dokončal v Pazinu. Teologijo je študiral na Teološki fakulteti v Ljubljani, leta 1968 pa je bil v Kopru posvečen v duhovnika.

Kot kaplan je služboval v Cerknem in Piranu, kot župnijski upravitelj v Studenem, kot župnik v Sežani in spet kot župnijski upravitelj v Avberju in Povirju. Zadnjih trideset let pa je bil župnik v Batujah.

Dvanajst let je bil voditelj tomajske dekanije, bil je voditelj škofijskega liturgičnega sveta in član medškofijskega liturgičnega sveta. En mandat in pol je pomagal dekanu Pivku pri vodenju Vipavske dekanije. Petindvajset let je vodil katehumenat in pripravil prek sto petdeset odraslih za sprejem krščanstva. Sodeloval je pri dekanijski šoli verskega poglabljanja in pri drugih skupnih dejavnostih na področju dekanije.

Župnik Ivan je bil samozavesten in ustvarjalen, vztrajen in predan svoji službi in svojemu poslanstvu. Za ljudi je bil preprost in privlačen, z lahkoto je navezoval stike z vsakim človekom. Bil je odprt in družaben, iskreno razumevajoč in ljubeznivo osvajajoč. Znan je bil po svoji resnicoljubnosti in redoljubnosti, po svoji širokosrčnosti in gosto...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh