Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izkoristite vse možnosti in darove

Karlo Smodiš
Za vas pišejo:
Karlo Smodiš, Petra Stopar
Objava: 08. 09. 2021 / 15:23
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2021 / 17:13
Izkoristite vse možnosti in darove

Izkoristite vse možnosti in darove

S škofom dr. Francem Šuštarjem, predsednikom Komisije za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci, smo se pogovarjali o izzivih, ki jih prinaša novo šolsko in katehetsko leto, o vlogi družine kot »domače Cerkve«, iznajdljivosti katehetov in spodbudah učencem, da izpopolnijo darove, ki jih imajo.

Smo v letu sv. Jožefa in v letu družine – v času epidemije se je pokazalo, kako pomembna je »domača Cerkev«. Bi morali dati večji poudarek tudi družini kot »veroučni učilnici«?

Zelo vesel sem, ko lahko po papeževi pobudi praznujemo leto sv. Jožefa in hkrati tudi leto družine. V času epidemije se je družina res pokazala kot domača Cerkev. Vidim jo kot Cerkev v malem. Njena vloga se začne že od krsta naprej, ko starša obljubita, da bosta vzgajala otroka v veri, v spoznavanju Jezusa, evangelija in krščanskega življenja. S tem starša obljubita, da bosta svojo družino oblikovala kot malo Cerkev. Na ta način izpolnjujeta tudi svoje krstno duhovništvo. Kot oče in mati sprejmeta nalogo vzgajanja otrok v veri in vzpostavljanja svojevrstne domače liturgije, bogoslužja znotraj družine. To se še posebej potrdi pri birmi, ko otroci potem sami prevzamejo vlogo osebne rasti v veri.

Župnijska kateheza, ki je bila v času epidemije zelo otežena, je staršem pri vzgoji le v pomoč. J...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh