Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izpiti na fakultetah ponovno na daljavo

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 31. 01. 2022 / 06:15
Oznake: Mladi, Šolstvo
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2022 / 22:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izpiti na fakultetah ponovno na daljavo
Morda se bodo v prihodnosti študiji v veliki meri selili na splet in opravljali na daljavo, saj inovativen način izvedbe študija postaja vse pogostejši. FOTO: Unsplash

Izpiti na fakultetah ponovno na daljavo

Opravljanje izpitov na daljavo je postalo na večini fakultet povsem normalno. Zaradi visokega deleža okuženih s covidom-19 so se nekatere fakultete v Sloveniji odločile, da bodo izpite v prvem izpitnem obdobju izvedle na daljavo s pomočjo informacijsko-komunikacijskih tehnoloških (IKT) sredstev.

Izpiti tako na veliki večini fakultet potekajo na daljavo s pomočjo spletne učilnice Moodle, ob souporabi Zooma, ki študentu omogočata, da lahko pristopi k izpitu, in zagotavljata verodostojnost izpita. Študent mora imeti za opravljanje izpita ne glede na obliko izpita (pisni ali ustni) poleg računalnika, kamere, zvočnika, mikrofona in ustrezne internetne povezave pri sebi še osebni dokument ali študentsko kartico, s katero izkaže svojo identiteto, pravi Petra Kleindienst, prodekanja za študijske in študentske zadeve na Fakulteti za medije in Fakulteti za uporabne družbene študije.

Izziv za študente in profesorje

Izpiti na daljavo niso le izziv za študente, ampak tudi velik izziv za profesorje, ki morajo zagotavljati verodostojnost izpita, zato imajo profesorji organizirane dogodke, izobraževanja in diskusije, prek katerih lahko krepijo in pridobivajo dodatne kompetence za izvedbo pedagoškega procesa na daljavo. Od začetka epidemije leta 2020 do danes lahko pri visokošolskem kadru že zaznamo velik napredek glede izvajanja študija prek različnih IKT sredstev.

Vse pogostejši inovativen način izvedbe študija

Fakultete pojasnjujejo, da je to nujno potrebno tako zaradi zdravja študentov kot tudi vseh zaposlenih in zunanjih sodelavcev fakultete. Morda se bodo v prihodnosti študiji v veliki meri selili na splet in opravljali na daljavo, saj inovativen način izvedbe študija postaja vse pogostejši.

Zagotavljanje osvojitve kompetenc

»Ne glede na obliko in način opravljanja študija in izpitov, bodisi v živo ali prek spleta, naj bo študentom glavno vodilo, da jim študijski programi zagotavljajo osvojitev kompetenc, s pomočjo katerih se bodo lahko učinkovito soočali s problemi in izzivi na izbranem področju dela,« dodaja Petra Kleindienst.

Sam razvoj družbe gre v smeri, da se seli na splet in s tem omogoča študentom bolj fleksibilen študij.

Kupi v trgovini

Otroci
Knjiga tožibaba
Za otroke
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh