Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jabolčni kis

Za vas piše:
Klemen Križaj
Objava: 23. 06. 2022 / 21:55
Oznake: Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2022 / 22:18
Jabolčni kis
FOTO: Klemen Križaj

Jabolčni kis

Jabolčni kis vsebuje vitamine A, B in C. Vsebuje tudi veliko mineralov, zlasti kalija, magnezija, železa in žvepla. Pomembna sestavina je pektin, ki v telesu deluje kot goba, ki vpija strupe. Dekstroza, trsni sladkor, jabolčna kislina, oksalna kislina, encimi, flavonoidi ter čreslovine to dragoceno živilo samo še obogatijo.

Najpomembnejši mineral je kalij, ki skrbi za pravilno razporeditev vode v telesu, za prenos signalov po živčevju ter ureja pravilno delovanje ledvic in mišic.

Redno uživanje jabolčnega kisa krepi srce, izboljšuje presnovo, odpravlja glavobole, ureja krvni tlak, redči kri, upočasni staranje, čisti žile in dobro deluje na lase ter lasišče.

Zadostuje ena žlica kisa v kozarcu vode. Priporočljivo je dodati še 1 žličko medu. To mešanico pijemo dalj časa zjutraj na tešče.

Naše telo mora strupene snovi izločiti preko prebavil, pljuč, sečil in kože. Velikokrat pa strupi ostajajo v raznih organih in sklepih, kar povzroča različna obolenja. Ob uživanju jabolčnega kisa z dodatkom medu strupi izgubijo svoje škodljivo delovanje.

Pri težavah s kožo dajejo odlične rezultate kopeli in masaže z jabolčnim kisom. Tako postane koža rahlo kisla, kar preprečuje različne kožne bolezni. Kis je še vedno najboljše naravno razkužilo. Pri zunanji uporabi moramo jabolčni k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh