Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jabolčni zavitek, paradižnikova juha

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 10. 08. 2022 / 23:25
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2022 / 23:58
Jabolčni zavitek, paradižnikova juha
Jabolčni zavitek. FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Jabolčni zavitek, paradižnikova juha

Jabolčni zavitek v listnatem testu

30 dag listnatega testa
8 jabolk
5 dag sladkorja
5 dag rozin
nastrgana limonina lupinica
cimet
2 žlici ruma
2 žlici drobtin
1 jajce
sladkor v prahu

Za nadev naribaj oprana jabolka, jih zmešaj s sladkorjem, rozinami, limonino lupinico, cimetom in rumom. Listnato testo razvaljaj v pravokotnik, velik kot pekač. Položi ga na pekač, po sredini ga potresi z drobtinami, nato pa z jabolčnim nadevom.

Testo prepogni od obeh strani proti sredini čez nadev, tako da obe stranici popolnoma prekrivata nadev (testo prepogni čez nadev, kakor bi prepognil list papirja za v podolgovato pisemsko ovojnico). Zavitek namaži z raztepenim jajcem, ob strani pa ga prebodi z vilicami. Če je kaj testa ostalo, z njim okrasi zavitek. Peci pri 200 °C 20 minut, potem zmanjšaj temperaturo na 180 °C 10 minut in nato 150 °C ter peci še 20 do 25 minut. Pečen in razrezan zvitek pred postrežbo potresi s sladkorjem v pra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh