Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Je problem levičarstvo ali oblastiželjna nestrpnost?

Objava: 24. 05. 2022 / 23:28
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2022 / 23:46
Je problem levičarstvo ali oblastiželjna nestrpnost?
Dr. Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal

Je problem levičarstvo ali oblastiželjna nestrpnost?

Prvi dan zasedanja parlamenta je, ne povsem nepričakovano, zasenčil boj za RTVS. Ima poglavitne zasluge tako za Cerarjevo kot Šarčevo vlado ter neuspeh Janševe. Politiki, ki so šli v njuno koalicijo, so morali pred novinarji informativnega programa skoraj prisegati, da ne bodi šli v koalicijo z Grosupeljčanom.

Golobova koalicija je s ponesrečeno zakonodajno akcijo glede RTVS pokazala, da hoče mož takoj poravnati račune. Cerar in Šarec sta jih pozabila. Pa ju kot vodilnih politikov brez nje nikoli ni bilo. Imela sta tako večino, da bi jim ustregla. RTVS se je nekaj naučila!

RTVS je med osamosvojitvijo opravila ogromno delo. Takoj po uresničitvi osnovnih zastavljenih ciljev pa je postala glavno oporišče tistih, ki so z družbeno tranzicijo izgubili ne toliko oblastne kot pridobitvene pozicije. Čim bolj se odmikamo od 1990/91, bolj neizprosen je ta boj. Nič ne kaže, da bi se v bližnji prihodnosti izpel. Gre za biti in ne biti in to opravičuje uporabo vseh razpoložljivih sredstev. Volje za minimalen dogovor ni!

Razmišljanje o razpustu in vzpostavitvi nove RTVS zaradi od razpoložljive tehnike do vrhunskih kulturnih stvaritev, orkestrov, arhiva, otroškega in mladinskega programa, predvsem pa izjemnega znanja večine tam zaposlenih ni mogoče. RTVS ni pomembna zaradi »javnosti«,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh