Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezik in štruklji

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 01. 03. 2023 / 09:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2023 / 15:43
Jezik in štruklji
s. Bernarda Gostečnik

Jezik in štruklji

Porovi štruklji

30 dag moke

½ dag kvasa

1 jajce

približno 150 ml vode

3 dag olja

žlička soli

Nadev:

15 dag skute

4 žlice kisle smetane

3 jajca

sol

15 dag narezanega pora

Moko presej v skledo, razdrobi kvas in na vrhu naredi jamico. Vanjo daj jajce, olje in postopoma med mešanjem prilivaj vodo. Nato dobro pregneti. Iz testa naredi hlebček in ga položi na pomokano desko. Počiva naj pol ure. Za nadev loči jajca in iz beljakov stepi trd sneg. Skuto pretlači in ji primešaj rumenjake, kislo smetano, nazadnje pa še sneg. Spočito testo na pomokanem prtu razvaljaj. Pokapljaj z oljem, razvleci, namaži z nadevom in potresi s porom. Testo zvij v štrukelj in ga zavij v vlažen prtič. Štrukelj kuhaj v osoljenem kropu 25 minut. Kuhan štrukelj nareži na rezine in ponudi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh