Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus živi v mojem srcu

Za vas piše:
Marko Rijavec
Objava: 30. 03. 2022 / 10:58
Oznake: Mavrica
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2022 / 09:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jezus živi v mojem srcu
Mavrica
Zato se z njim rad pogovarjam! FOTO: Unsplash, ilustracija: Ana Razpotnik Donati

Jezus živi v mojem srcu

Preden je šel Jezus v nebo in se vrnil k svojemu Očetu, je svojim učencem in prijateljem zagotovil, da bo vedno ostal z njimi. Za svoje prebivališče pa si je izbral človeško srce.

Na njegova vratca vsak dan potrka in vpraša, če ga človek sprejme vanj. Kdor hoče biti njegov prijatelj, temu Jezus pomaga, da se prav odloča, da je sposoben biti dober, da se lahko umiri. Kdor mu odpre vrata svojega srca, je srečen in vesel človek, saj kdor ima Jezusa, nikoli ne ostane sam.

Pogovarjam se s prijateljem Jezusom

Dobri prijatelji veliko časa preživijo drug z drugim. Skupaj se igrajo in jedo, skupaj se veselijo in jokajo. Predvsem pa se veliko pogovarjajo, saj se le tako lahko dobro poznajo. Če hočeš biti Jezusov prijatelj, si moraš tudi zanj vzeti čas in se z njim pogovarjati. Temu pogovoru z njim pravimo molitev. In z Jezusom se je res lahko pogovarjati, saj lahko to počneš kadarkoli in kjerkoli, ker je Jezus vedno s teboj.

Molitev je lahko tudi občudovanje narave. FOTO: Unsplash

Načini molitve

Molimo lahko na veliko načinov. Lahko se naučimo molitev, ki jih molimo skupaj, recimo očenaš ali zdravamarijo. Lahko molimo tako, da beremo Sveto pismo, po katerem govori Bog. Lahko molitev zapišemo, morda tudi zapojemo. Lahko občudujemo lepo naravo. Lahko molimo tudi s svojimi besedami, kot bi se pogovarjali s kakim nam ljubim človekom. Tak način molitve je meni najljubši. Pomembno je le, da smo pri molitvi vedno iskreni, da mislimo resno, kar povemo, in da ne govorimo kar tjavendan.

Molitev prinaša mir

Kdor veliko moli, je miren človek. Ne zato, ker mu ne bi šlo nič narobe, ampak zato, ker ve, da ima Jezusa ob sebi. Kdor pa ve, da je Jezus z njim, se ne bo ničesar bal. Tudi v časih samote in trpljenja najde smisel. Tudi ko je hudo, ne obupa. In zato okoli sebe širi upanje ter razveseljuje svojo okolico.

Kako naj molim …

… ko me je strah?

Oh, Jezus, tako me je strah … Spomni me, prosim, da si ti v mojem srcu in da se mi zato ni treba bati ničesar. Verjamem, da si tu. Vodi me s svojo trdno roko. Povej mi, da si tu in da bo zato vse v redu. Amen.

… pred testom?

Jezus, ti veš in znaš vse, jaz pa ne. Pomagaj mi, da se umirim in naredim vse, kar je v moji moči. Daj, da ne pozabim, da je moj trud važnejši od mojega uspeha. Amen.

… ko sem osamljen?

Jezus, počutim se, kot si se ti počutil na križu, kot da ni nikogar, ki bi mu bilo mar zame. Zakaj si me zapustil? Prosim, pridi k meni in mi pokaži, da me imaš rad. Daj, da ti bom verjel. Amen.

… ko sem žalosten?

Jezus, res sem žalosten, hudo mi je. Pridi blizu, objemi me in mi obriši solze. Hvala, da me imaš rad in da me ne zapustiš nikoli. Amen.

… ko sem bolan?

Jezus, kako rad bi tekal po dvorišču in se igral. A se počutim slabo. Bodi tu ob meni. Pobožaj me tako, kot si pobožal gobavce, da so potem ozdraveli. Daj, da bom bolezen kmalu premagal in se ti bom lahko vesel zahvalil. Amen.

… ko se sporečem?

Jezus, ujezil sem se in rekel grde stvari. Žal mi je, da smo se sporekli. Nisem mislil slabega. Pomagaj mi, da se bom zmogel opravičiti za svoje napake in se truditi, da bom druge spoštoval, tudi če ne mislijo tako kot jaz. Amen.

… ko me odrasli ne razumejo?

Jezus, ne vem, zakaj me nihče ne razume. Samo drugače gledam na svet, druge stvari so mi pomembne. Hvala, da me imaš ti rad takega, kot sem, da razumeš vse moje želje, stiske in bolečine. Da me poslušaš, spoštuješ in sprejemaš. Potrebujem to. Amen.

… za mojo družino?

Jezus, varuj mojo družino, da se nam ne bo zgodilo nič hudega. Pomagaj nam, da bomo vedno držali skupaj, da bomo imeli drug drugega radi, da bomo drug drugega vedno veseli. Amen.

… za moje prijatelje?

Jezus, rad imam svoje prijatelje. Pomagaj mi, da jim bom vedno dober prijatelj, da si bom vzel čas zanje, da bom rad posojal in jih obdaroval, da se jim bom znal opravičiti. Amen.

… za okolje?

Jezus, hvala za lepo naravo, za sonce, za veter, za čisto vodo, za drevesa in rože. Pomagaj mi, da bom znal vedno občudovati lepoto narave in jo varovati, da je ne uničim. Amen.

… za našo prihodnost?

Jezus, odkar sem se rodil, si me pestoval. Danes hodiš z mano, zato zaupam, da boš z mano tudi jutri. Izročam ti vso negotovo prihodnost. Pomagaj mi, da ti bom ostal zvest. Amen.

Članek je bil objavljen v aprilski številki revije Mavrica, 8/2022. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh