Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jože Glas (1946–2022)

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 18. 05. 2022 / 06:44
Oznake: Duhovnik
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2022 / 13:11
Jože Glas (1946–2022)
Jože Glas. FOTO: Tatjana Splichal

Jože Glas (1946–2022)

Na velikonočno jutro, 17. aprila, ko so se po cerkvah mogočno oglašali zvonovi in je donela vstajenjska aleluja, je svojo zemeljsko pot dotrpel duhovnik Jože Glas, ki je kar petnajst let v duhovniškem domu Mane nobiscum v Ljubljani vdano in potrpežljivo prenašal križ bolezni, svoje trpljenje pridruževal Kristusovemu trpljenju in počasi zorel za večnost.

Od njega smo se poslovili v četrtek, 21. aprila, v njegovem domačem kralju, Leskovcu pri Krškem. Mašo in pogrebno slovo je vodil nadškof Stanislav Zore, ki je v nagovoru najprej orisal njegovo življenjsko pot, nato pa poudaril zlasti pomen križevega pota bolezni in trpljenja, ki ga je zaznamoval v zadnjih desetletjih življenja.     

Jože Glas se je rodil 3. junija 1946 v Gorenji vasi v župniji Leskovec pri Krškem očetu Jožetu in mami Mariji, rojeni Baznik. Ob različnih preizkušnjah, ki jih je doživljal v času odraščanja po drugi svetovni vojni, ko je, kakor se je sam spominjal, učitelj slonel na oknu in opazoval, kako je z drugimi ministranti zjutraj ob šestih šel k delavniški maši ali k pogrebu in ga naslednji dan takoj vprašal, se njegov duhovni poklic ni omajal. Tega je začutil zlasti ob dobrih duhovnikih, posebno ob kaplanih, pri urah verouka in pri maši.

Po končanem šolanju v domačem kraju je odšel v Vipavo, kjer je v letih 1961 do 1965 obisko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh