Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Juha s čemažem in ohrovtove klobasice

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 22. 03. 2023 / 08:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2023 / 09:11
Juha s čemažem in ohrovtove klobasice
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Juha s čemažem in ohrovtove klobasice

Ohrovtove klobasice s kašo

½ kg ohrovtovih ali zeljnih listov

sol

Nadev:

20 dag kuhane prosene kaše

2 žlici maščobe

žlica sesekljane čebule

žlička sesekljanih peteršiljevih listov

2 jajci

sol

poper

česen

6 dag prekajene slanine

jušna osnova ali slana voda

Omaka:

5 dag maščobe

1 čebula

3 dag moke

žlička mlete rdeče paprike

¼ l paradižnikove mezge

Ohrovtovim listom poreži rebra, liste prevri v slanem kropu in takoj odcedi. Odcejene razgrni in napolni z nadevom. Za nadev proseni kaši dodaj na olju spraženo čebulo, jajci, sol, poper in strt česen. Na vsak list položi nadev in ga zavij v klobasico. V namazano kozico daj plast zrezanega ohrovta, malo narezane slanine, naloži klobasice, potem spet ohrovt, narezano slanino in nadaljuj, dokler vsega ne porabiš. Zalij z jušno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh