Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako naj odpustim

Za vas piše:
Andrej Saje
Objava: 14. 12. 2022 / 12:59
Oznake: Cerkev, Duhovnost, Škof, Vera
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2022 / 20:10
Kako naj odpustim
Spremembe, ki si jih vsi tako želimo, se začenjajo v naših srcih. Tako bomo spreminjali tudi svet okoli sebe. FOTO: Tatjana Splichal

Kako naj odpustim

Spomladi je bilo v Družini vprašanje o odpuščanju. Tudi jaz dostikrat razmišljam o tem, kako naj ravnam s človekom, ki mi stalno povzroča težave in škodo, pa tega ne vidi ali noče videti. In tudi ne morem pričakovati, da se bo človek spremenil. Kako torej ravnati, če pravim, da takšno ravnanje odpuščam? (Anica)

Spoštovana gospa Anica. Sobivanje ljudi je nujno povezano z odnosi, ki so večkrat zapleteni in tudi težki. Ljudje imamo različne predstave, kako bi se kakšno vprašanje moralo rešiti, da bi nam bilo prav. Pogosto ljudje bolj vidimo sebe kot druge in si predstavljamo, da bi se težava rešila, če bi se spremenil nekdo drug ali bi začel ravnati drugače. Še teže je, če nam kdo prizadene krivico in nima posluha za naše potrebe. Takrat se upravičeno jezimo na druge, vsaj mislimo tako. Kot vemo, to nič ne koristi in tudi ni pravi način reševanja podrtih odnosov ali nerešenih vprašanj.

Msgr. dr. Andrej Saje, novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK). FOTO: Tatjana Splichal

Odprta vprašanja lahko rešujemo le z dialogom in pogovorom. K...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh