Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako se bomo branili pred »fašizmom«?

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 28. 09. 2022 / 09:26
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2022 / 12:19
Kako se bomo branili pred »fašizmom«?
FOTO: Tatjana Splichal

Kako se bomo branili pred »fašizmom«?

Državljani težko presojamo smotrnost tistih ukrepov oblasti, kjer se oblast sklicuje na stroko. Imamo omejen dostop do informacij in vsak se spozna predvsem na svoje delo, na ožje področje, kjer ima izkušnje in znanje. Da nekaj smrdi, da je ukrep škodljiv, pa lahko kljub temu upravičeno posumimo, če ukrepanje protagonisti zagovarjajo z lažmi.

Ko je vlada Roberta Goloba sklenila, da bo odpovedala pogodbo za nakup oklepnikov boxer, so odločitev zagovarjali, češ da bo država z odpovedjo pogodbe prihranila 400 milijonov evrov, kar je laž. Če se bo odpovedala pogodba o nakupu, država res ne bo porabila 281,5 milijona evrov, a hkrati tudi ne bo ničesar dobila, le približno 70 milijonov pogodbene kazni bo morala plačati zaradi svoje verolomnosti. Od kod torej 400 milijonov »prihranka«?

Vlada je »ugotovila«, da bo vzpostavitev ustrezno opremljene bataljonske skupine stala 1.842 milijonov evrov, in sklenila, da bo »zasledovala cilj«, da bi prihranili vsaj 400 milijonov evrov. Vlada je sposobna oceniti večletni, milijardni oborožitveni projekt na en milijon natančno, medtem ko višine pogodbene kazni, ki jo bo morala država plačati zaradi odpovedi konkretnega, že dogovorjenega posla, ni sposobna oceniti natančneje kot na 10 milijonov. O servilnosti slovenskih novinarjev do Golobove vlade priča dejstvo, da nihče ni zahteva...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh