Zapri
Iskanje

Kako se bomo branili pred »fašizmom«?

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 28. 09. 2022 / 09:26
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2022 / 12:19
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kako se bomo branili pred »fašizmom«?

Kako se bomo branili pred »fašizmom«?
FOTO: Tatjana Splichal
Državljani težko presojamo smotrnost tistih ukrepov oblasti, kjer se oblast sklicuje na stroko. Imamo omejen dostop do informacij in vsak se spozna predvsem na svoje delo, na ožje področje, kjer ima izkušnje in znanje. Da nekaj smrdi, da je ukrep škodljiv, pa lahko kljub temu upravičeno posumimo, če ukrepanje protagonisti zagovarjajo z lažmi.

Ko je vlada Roberta Goloba sklenila, da bo odpovedala pogodbo za nakup oklepnikov boxer, so odločitev zagovarjali, češ da bo država z odpovedjo pogodbe prihranila 400 milijonov evrov, kar je laž. Če se bo odpovedala pogodba o nakupu, država res ne bo porabila 281,5 milijona evrov, a hkrati tudi ne bo ničesar dobila, le približno 70 milijonov pogodbene kazni bo morala plačati zaradi svoje verolomnosti. Od kod torej 400 milijonov »prihranka«?

Vlada je »ugotovila«, da bo vzpostavitev ustrezno opremljene bataljonske skupine stala 1.842 milijonov evrov, in sklenila, da bo »zasledovala cilj«, da bi prihranili vsaj 400 milijonov evrov. Vlada je sposobna oceniti večletni, milijardni oborožitveni projekt na en milijon natančno, medtem ko višine pogodbene kazni, ki jo bo morala država plačati zaradi odpovedi konkretnega, že dogovorjenega posla, ni sposobna oceniti natančneje kot na 10 milijonov. O servilnosti slovenskih novinarjev do Golobove vlade priča dejstvo, da nihče ni zahteval, da se podrobneje pojasni te večstomilijonske prihranke, temveč so vsi papagajsko ponavljali laž o 400 milijonih prihrankov.

Najglasnejša stranka koalicije, Levica, nasprotuje kakršnim koli izdatkom za oklepnike, nasprotuje tudi slovenskemu članstvu v Natu in meni, da je za obrambo države primernejše gverilsko, partizansko bojevanje. Pretežni del slovenske politične levice že tri desetletja vzdržuje in izkorišča lažnive mite, ki so jih družbenopolitični delavci zasejali v zavest slovenske javnosti. Eden takih mitov je tudi, da smo se v 2. svetovni vojni osvobodili s partizanskim vojskovanjem. S partizanskim vojskovanjem je partija osvojila oblast, deželo pa sta osvobodili jugoslovanska in sovjetska armada. Tudi danes se ozemlje vojaško obrani ali osvoji s pomočjo mehaniziranih enot ob podpori iz zraka. To je jasno vsakomur, ki pri poročilih gleda, kako ukrajinska vojska osvobaja okupirana ozemlja.

Levičarji v zadnjih dneh poskušajo politično izkoriščati še en lažniv mit, zasnovan v času komunizma. Slovenijo naj bi z vseh strani ogrožali fašisti. Recimo, da bi kje v naši soseščini res prišli na oblast brezobzirneži z imperialnimi težnjami, kakršen je Putin, in nas napadli. S čim bi se branili in kako bomo varno prepeljali naše vojake tja, kjer bodo potrebni?

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close